Deze site maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën om te werken zoals verwacht (bijvoorbeeld om uw verbinding te onderhouden).

FAQ

Hier vindt u antwoord op eventuele vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@liveislife.eu


Account

Hoe maak ik een account aan?

Om een account aan te maken, klikt u op 'inloggen' rechtsboven in uw scherm. Klik vervolgens op ‘registreren’ om een account aan te maken. 


Kost het geld om een account aan te maken?

Nee, het aanmaken van een account is gratis. 


Hoe verander ik mijn wachtwoord?

U verandert uw wachtwoord door bij het inlogscherm op 'wachtwoord vergeten' te klikken. Volg de stappen op uw scherm. Fundraisen

Hoe start ik een actie?

Selecteer het project waarbinnen u uw eigen actie wilt opstarten. Klik op ‘start een actie’ en volg de stappen op uw scherm. Het opstarten van een actie kost niks en neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag. 


Wat is het doelbedrag?

Het doelbedrag kan per project verschillen. Kijk op de projectpagina van het  desbetreffende project om de voorwaarden te zien.


Wat gebeurt er als ik het doelbedrag niet weet te behalen binnen 90 dagen?

Wanneer het doelbedrag niet wordt gehaald binnen 90 dagen zal Live is Life contact opnemen met de actie-eigenaar. Er zal per individuele actie gekeken worden voor een passende oplossing. 


Kan er meer geld op worden gehaald dan het doelbedrag?

Ja, het doelbedrag kan overschreden worden. Dit kan gebeuren wanneer de laatste donatie groter is dan het restant dat nodig was om de actie te voltooien. Het surplus zal worden gebruikt voor dezelfde school / scholengroep. De stichting neemt hier contact over op met de desbetreffende school. 


Hoe zorg ik ervoor dat mijn actie een succes wordt?

Gebruik de informatie bij onze fundraising tips en leer hoe u van uw actie een succes maakt. In de toolbox vindt u bestanden die u kunnen helpen bij uw actie.


Hoe kan ik mijn actiepagina personaliseren?

Om uw actiepagina te personaliseren, zorgt u ervoor dat u bent ingelogd. Vervolgens klikt u rechtsboven op uw account en gaat u verder naar 'mijn actiepagina's'. Selecteer de actiepagina die u wilt aanpassen en klik op 'pagina aanpassen' links op uw scherm. Doneren

Hoe doneer ik aan een actie?

Klik op 'doneren' rechtsboven in uw scherm. Voer dan de naam van de actiepagina in waaraan u wilt doneren. Klik op de actiepagina en klik op 'doneren' in het volgende scherm. Volg de stappen op uw scherm. 


Waar gaat het gedoneerde geld naartoe?

Alle donaties worden ontvangen door Live is Life via een derde partij (Stripe). Wanneer er een actie het doelbedrag heeft behaald, zal Live is Life de nationale fulfilment partner voor uw land (HeartSaver vzw of CardioService) informeren. Deze partner zal vervolgens zorgen voor de verdere uitrol. 


Betaal ik transactiekosten voor het doneren?

Nee, u betaalt alleen het donatiebedrag. U hoeft geen transactiebedrag te betalen. 

Kan ik een factuur ontvangen met vermelding van het donatiebedrag wanneer ik als ondernemer/organisatie een donatie ga doen?

Ja, er kan een factuur worden aangevraagd indien het donatiebedrag minimum 100 euro (btw. excl) bedraagt. Als een ondernemer of organisatie die de BTW kan recupereren een factuur wenst voor de donatie van het HeartSaver School project, moet vooraf het 'donatiebedrag + 21% BTW' worden overgemaakt aan HeartSaver vzw op rekeningnummer: BE26 6528 4806 5729.
HeartSaver vzw zal onmiddellijk na ontvangst van het donatiebedrag en bevestigende mail, het bedrag BTW excl. doneren aan het betreffende HeartSaver School project. Indien gewenst, wordt de storting van de ondernemer/organisatie vermeld op de projectpagina, eventueel samen met een extra bericht. Gelieve de tekst dan samen met uw facturatiegegevens te mailen naar info@heart-saver.eu.

Kan ik een factuur ontvangen met vermelding van het donatiebedrag wanneer ik als ondernemer/organisatie een donatie heb gedaan?

Ja, er kan een factuur worden aangevraagd indien het donatiebedrag minimum 100 euro (btw. excl) bedraagt. Als een ondernemer of organisatie die de BTW kan recupereren een factuur wenst na de donatie van het HeartSaver School project, moet additioneel het 'BTW bedrag (21%)' worden overgemaakt aan HeartSaver vzw op rekeningnummer: BE26 6528 4806 5729.
Na ontvangst van het BTW bedrag, zal HeartSaver de factuur van het 'sponsorbedrag + 21% BTW' opmaken en verzenden aan de ondernemer/organisatie. Gelieve de facturatiegegevens te mailen naar info@heart-saver.eu.

Kan ik een ontvangstbewijs ontvangen van mijn donatie als ondernemer/organisatie?

Een ondernemer/organisatie die de BTW niet kan recupereren en een ontvangstbewijs wenst, kan dit aanvragen bij HeartSaver vzw, wanneer het donatiebedrag minimum 50 euro bedraagt. Het donatiebedrag wordt dan vermeld op het ontvangstbewijs en verstuurd naar de onderneming/organisatie. Voor de opmaak van het ontvangstbewijs, gelieve uw contactinfo en naam/bedrag te mailen naar info@heart-saver.eu.

Kan ik een fiscaal attest ontvangen voor het doneren aan een project?

Momenteel kunnen we jammer genoeg geen fiscaal attest uitkeren aan privépersonen die de donatie in mindering willen brengen voor hun personenbelasting. We werken echter met de bevoegde instanties samen om spoedig hiervoor een oplossing te kunnen aanbieden. Wij danken U voor uw begrip.

Kan ik anoniem doneren?

Ja, u kunt anoniem doneren. Als u in het donatiescherm bent, klikt u op 'verberg mijn naam op de actiepagina', u naam zal dan niet worden getoond. 


Ik heb problemen met doneren.

Als u problemen heeft met doneren, kunt u contact opnemen met info@liveislife.eu.  Het AED-pakket

Wat zit er in het pakket?

Stichting Live is Life zorgt voor een zo'n compleet mogelijk pakket voor elk project. Pakketten kunnen echter wel verschillen per project. Er wordt gestreefd naar een duurzame en langdurige oplossing voor minstens 5 jaar.


Welk type AED ontvang ik?

De nationale fulfilment partner voor uw land (HeartSaver vzw of CardioService) bepaalt welk type AED u ontvangt. Dit zal altijd een nieuw, ongebruikt toestel zijn. 


Welk type AED-kast ontvang ik?

Stichting Live is Life maakt in alle pakketten gebruik van een verwarmde, buitenkast die aan de MDR-wetgeving voldoet.  


Wanneer ontvang ik het AED-pakket?

Wanneer u het doelbedrag van uw actie heeft behaald, brengt Live is Life de nationale fulfilment partner in uw land (HeartSaver vzw of CardioService) daarvan op de hoogte. 


Bij welke pakketten zit een verzekering?

Bij alle pakketten met een AED-kast zit een verzekering tegen diefstal en vandalisme. Bij alle pakketten zonder AED-kast zit géén verzekering. 


Installatie AED-kast

Wat moet ik zelf voorbereiden voor de installatie?

Voordat de AED-kast kan worden geplaatst, dient u enkele pre-installatie werkzaamheden te voltooien. Zodra u uw inzamelactie succesvol heeft afgerond, neemt de fulfilment partner contact met u op over de pre-installatie werkzaamheden.